Extra Opties

Verstevigde deur

De verstevigde deur kan als extra optie besteld worden voor de 90 en 120 liter Boenderbak®. Aan de binnenzijde van de deur zit zowel aan de boven- als aan de onderzijde een extra versteviging van plaatijzer. De deur is hiermee nog beter bestand tegen vernielzucht. De Geperforeerde Boenderbak® is niet leverbaar met een verstevigde deur.


Vaste binnenring

De binnenring zorgt ervoor dat de afvalzak extra wordt ingeklemd, zodat bij zwaar afval de afvalzak niet onderin de Boenderbak® zakt. Door de binnenring is de afvalzak aan de buitenzijde van de Boenderbak® ook nauwelijks zichtbaar. De binnenring is als extra optie voor alle modellen Boenderbak® te bestellen, behalve bij de thermisch verzinkte Boenderbak® modellen. Gezien de speciale constructie is het echter niet mogelijk de binnenring achteraf los bij te bestellen.

Verzinkte binnenbak

De verzinkte binnenbak is door het handvat eenvoudig te legen en maakt het gebruik van afvalzakken overbodig. Een bijkomend voordeel is dat scherpe onderdelen van het afval (bijvoorbeeld takken, blikjes) niet door de afvalzak heen kunnen steken, waardoor het scheuren van de afvalzak bij het legen van de afvalbak wordt voorkomen. De verzinkte binnenbak is bij alle modellen Boenderbak® leverbaar.

Dekselbegrenzer

De dekselbegrenzer is een onderdeel dat in het verstevigde deksel geplaatst kan worden. De dekselbegrenzer zorgt ervoor dat het deksel niet onnodig opengelaten wordt. Vogels en inval van regenwater krijgen hierdoor geen kans. Storten van grote zakken afval kan hiermee ook voorkomen worden.

Asbak

Heel milieubewust wordt een uitgemaakte sigaret vaak in een afvalbak gegooid. Het gevolg kan zijn een weggesmolten afvalzak of erger: een afvalbak-brand. Deze asbak is bevestigd aan de Boenderbak® en is door rond te draaien gemakkelijk te legen. Sigarettenfilters op bijvoorbeeld stranden of in bosgebieden behoren tot het verleden!

Betonvoet

De gewapende betonvoet (hxlxb: 7x50x50cm) is speciaal ontwikkeld voor alle modellen Boenderbak®. De betonvoet zorgt voor ondersteuning van de Boenderbak® in gebieden met een instabiele ondergrond, zoals bijvoorbeeld drassige ondergrond. Nadat de azobépaal aan de Boenderbak® en in de uitsparing van de betonvoet is bevestigd, wordt ook nog de Boenderbak® aan de betonvoet bevestigd.

Palen

De Boenderbak® wordt standaard bevestigd aan een 150 cm lange azobé- of recyclingpaal. Desgewenst is tegen een meerprijs ook een azobépaal van 200 cm leverbaar.

Afvalzakken

Alle modellen Boenderbak® kunnen worden gebruikt met een afvalzak. Onze standaard afvalzak (1 maatvoering, 120 liter, RAL-kleur 6005) met een dikte van 30 m is geschikt voor al onze modellen Boenderbak®. De afvalzak wordt bij de standaard Boenderbak® (zonder binnenring) met de deur aan de voorzijde vastgeklemd. Aan de achterzijde zijn eenvoudige bevestigingspunten aanwezig. De afvalzak wordt extra ingeklemd bij een Boenderbak® met binnenring, zodat bij zwaar afval de afvalzak niet onderin de Boenderbak® zakt. Door de binnenring is de afvalzak aan de buitenzijde van de Boenderbak® ook nauwelijks zichtbaar.

Muurbevestiging

Wilt u geen azobé- of recyclingpaal aan uw 120 liter Boenderbak® met deur, dan kunt u gebruik maken van een muurbevestiging. De muurbevestiging bestaat uit 2 onderdelen en is gemaakt van plaatijzer.

Thermisch verzinkt

Ieder model Boenderbak® (zonder binnenring) kunt u thermisch laten verzinken en hierna laten poedercoaten in de gewenste RAL-kleur. De thermisch verzinkte Boenderbak® wordt aanbevolen voor het gebruik op stranden.